„Loc de muncă bine plătit în compania noastră, primiți 500 euro/zi”. Adevărul din spatele celei mai noi înșelătorii din România

1980
2
„Loc de muncă bine plătit în compania noastră, primiți 500 euro/zi”. Adevărul din spatele celei mai noi înșelătorii din România - schema-1667410826.jpg

Articole de la același autor

”Loc de muncă bine plătit în compania noastră, primiți 500 euro/zi” – un anunț care ar încânta pe oricine, mai ales atunci când vezi o asemenea sumă pe care ai putea-o primi pe zi! Însă, dincolo de mesajul foarte ofertant, stă o înșelăciune de proporții, potrivit Gândul


Autoritățile avertizează frecvent în privința fraudelor, așadar atunci când primești o ofertă care pare prea frumoasă ca să fie adevărată, de cele mai multe ori, chiar nu este reală. Mai mult decât atât, ar trebui să fii atent atunci când primești un astfel de mesaj cu o ofertă grandioasă, mai ales dacă nu ai aplicat recent pentru un loc de muncă.

Cum ajung cei înșelați fără bani în conturi

Cum poți rămâne fără niciun ban în cont? Escrocii apelează la o schemă extrem de simplă, iar cei care pică ”în plasă” sunt destul de numeroși. Astfel, de cele mai multe ori, dacă ajungi să răspunzi unui mesaj care îți promite un loc de muncă fabulos sau câștigarea unui premiu consistent, vei primi tot felul de linkuri pe care trebuie să le accesezi sau vei fi nevoit să îți introduci datele personale.


De aici și până la a se trezi fără bani în conturi este doar un pas. O altă ”șmecherie” folosită de escroci este solicitarea de bani în avans pentru diverse servicii care ar fi ”necesare” pentru ca cel înșelat să intre în posesia premiului fictiv sau să achite costuri de transport pentru a ajunge la locul de muncă ”atât de tentant”, bine plătit.

Din nefericire, nu este simplu ca autoritățile să prindă rețelele de infractori, mai ales că unii dintre ei nu sunt din România. Cei care acționează din țară sunt prinși uneori, însă nu mereu prejudiciul poate fi recuperat.


Comentează știrea

Informatie
2 noiembrie 2022
”Loc de muncă bine plătit în compania noastră, primiți 500 euro/zi”

Pe la moi cu mare atentie ca stim ! (exact cum zice si aici). Dar pe la altii mai cu bani : UK, UE (mai avuti) e oferta si de 500euro/zi brut pe colaborare tip PFA. O gramada pe IT, doar sa te pricepi si firme care se pot verifica. Atentie 500euro-brut e net dupa taxe 250 plus alte cheltuieli legale. 500 euro/zi e si cam pe maxim ! (sint dar nu chiar multe si cere de toate). Mai pe medie 300-400 dar si aici poate mai bine cu contract standard de munca (tot acolo se ajunge iar colaborarea are si un termen 3-6-9 luni dupa aia vezi la altii, alte luni pierdute ! Diferite alternative, fiecare cum prefera !)

Informatie cu Locuri De Munca Online
3 noiembrie 2022
Tip Oferta intuit reala [Full Stack Web developer and/or C# 150 EUR- 200 EUR/day -REMOTE]

We are in search for a full stack web developer using following technologies: PHP(7+)/MySQL/VueJS/ReactJS and/or C#. Your role will be mainly to create or add new functionalities to existing website, or create projects from scratch. There will be a need to get involved into all phases of development, analyze the requirements, define the implementation strategy, create the database, writing the API backend code and the minimal front end implementation... Compensation: The daily rate for this job in the first year is up to 150 EUR-200 EUR / day, depending on the experience and on the answers given to the interview. Collaboration can be done based on a working contract or independent(PFA). There will be increase in the daily rate every year. (fara de unde ca nu e Publicitate ! google stie tot)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3651 secunde