Locuitorii din Cobadin cer post de jandarmi. Iată cum poate fi înființat

89
Locuitorii din Cobadin cer post de jandarmi. Iată cum poate fi înființat - fondcobadinjandarmi-1658320206.jpg

Articole de la același autor

Locuitorii comunei Cobadin au reclamat, în urmă cu aproximativ o lună, printr-o petiție, faptul că nivelul infracțional din localitate a atins cote alarmante și au cerut intervenția masivă și urgentă a forțelor de ordine. Demersul acestora a fost susținut și de primarul Cristian Telehoi, după cum a declarat acesta pentru „Cuget Liber”. De atunci, polițiștii de la Secția 4 Rurală Medgidia au descins în mai multe razii în comună și în împrejurimi. Cel mai recent, la sfârșitul de week-end care s-a încheiat, când polițiștii au realizat o acțiune comună, în Cobadin și Castelu, pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor comise cu violență, precum și cele contra patrimoniului.
 

Astfel, polițiștii au legitimat peste 40 de persoane, fiind oprite, pentru control, aproximativ 20 de vehicule. În urma activităților, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.000 de lei, toate la Legea 61/1991, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județeană Constanța.
 

Din nevoia de a avea un trai liniștit, fără amenințarea constantă a răufăcătorilor, locuitorii din Cobadin au cerut în petiție reînființarea postului de jandarmi care a funcționat în comună până în anii 2000. „Ținând cont de starea de infracționalitate, care a depășit orice limită, vă rugăm să dispuneți orice măsuri legale, astfel încât viața noastră să se desfășoare în condiții de siguranță, dorim înființarea unui post de jandarmi, cum era pe timpuri, ori detașarea unui echipaj de jandarmi pe raza comunei”, spicuim din petiție.
 

Referitor la solicitarea oamenilor, colonelul Daniel Ferencz, inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Constanța a declarat pentru „Cuget Liber”: „Este necesar un demers al autorității publice locale către structura centrală, prin care solicită înființarea acestui punct. În prezent avem posturi în Techirghiol, Costinești, Eforie, iar pentru înființarea de noi posturi se impune transmiterea unei solicitări către structura centrală și realizarea unei analize”. Astfel de solicitări au fost exprimate, în ultima perioadă, și de locuitorii altor comunități din județul Constanța, tot pe fondul creșterii fenomenului infracțional. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Aprilie 2020
Stire din Eveniment : VIDEO / Accident grav la Constanța
Pagina a fost generata in 0.4101 secunde