Locuitorii Romei luptă împotriva degradării orașului

81
Locuitorii Romei luptă împotriva degradării orașului - immag7677-1408889693.jpg

Articole recomandate

Sute de locuitori ai Romei, sătui de mulțimea de graffiti de pe clădiri și de tot felul de materiale publicitare care acoperă mobilierul urban, au decis să-și folosească timpul liber pentru a elibera orașul de orice formă de vandalism, relatează

Ideea a apărut în anul 2009, când o persoană de cetățenie americană din Roma a început să curețe pe cont propriu 'mâzgălituri fără sens', fără a aștepta intervenția Primăriei. I s-au alăturat imediat câțiva vecini și, în urma folosirii rețelelor de socializare, s-au format mai multe grupuri la Roma.

Calitatea de membru al 'Retake Roma' înseamnă a avea voința de a începe o muncă în folosul orașului, a-i convinge pe vecini să se alăture acestei inițiative și a se pune pe treabă. 'Wake up, speak up, clean up!', spun membrii 'Retake Roma'.

Ei recunosc că nu sunt singuri în acest demers, ci se bucură de sprijinul Primăriei Romei, cu care au 'linie directă'.

Membrii 'Retake Roma' mai spun că sunt conștienți de faptul că Administrația nu se poate ocupa de fiecare felinar stradal murdărit și, de aceea, pledează pentru o colaborare mai strânsă între cetățeni și guvernanți, citează Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Patru motive să alegi Roma iarna aceasta
Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum te deplasezi în Roma
Pagina a fost generata in 0.3173 secunde