Londra, acuzată că utilizează Brexit-ul pentru a propaga xenofobia

187
Londra, acuzată că utilizează Brexit-ul pentru a propaga xenofobia - londra-1476362166.jpg

Articole recomandate

Primul ministru al Scoției, Nicola Sturgeon, susținătoare a menținerii Regatului Unit în Uniunea Europeană, a acuzat, ieri, guvernul britanic că utilizează Brexit-ul pentru a promova xenofobia și a-i transforma pe străini în "țapi ispășitori".

Contrar Angliei și Țării Galilor, Scoția a susținut cu majoritate de voturi (62%) la referendumul din 23 iunie rămânerea Regatului Unit în cadrul Uniunii Europene, iar după victoria "Da"-ului pentru Brexit, Nicola Sturgeon a criticat permanent modul în care guvernul conservator gestionează situația.

La Glasgow, în deschiderea Congresului anual al SNP, partidul separatist de stânga pe care îl conduce, lidera scoțiană a atacat "aripa dreaptă a partidului conservator", o facțiune "în plină ascensiune care vrea să deturneze în profitul său rezultatul referendumului".

"Brexitul a devenit Brexit Tory", susține șefa executivului scoțian, potrivit textului difuzat presei de cabinetul său. "Ei se servesc de Brexit ca de un permis la xenofobie, care a fost multă vreme ascunsă și iese acum la suprafață".

La începutul lunii, în cursul congresului său la Birmingham, Partidul Conservator dezvăluise un nou plan destinat să oblige întreprinderile să publice o listă cu angajații lor nebritanici. După câteva zile, guvernul premierului Theresa May a revenit asupra lui, declarând că proiectul a fost "interpretat greșit".

Potrivit Nicolei Sturgeon, congresul conservatorilor a fost "o rușine", pentru că "noi am fost martori ai unei intoleranțe față de străini care nu-și are locul într-o societate modernă, multiculturală și civilizată".

Nicola Sturgeon, care a relansat proiectul unui nou referendum asupra independenței Scoției, a criticat Brexitul "dur", adică acela cu un control strict al imigrației, sinonim accesului restrâns la piața unică europeană. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3012 secunde