Londra condamnă atacul asupra portului Odesa

212
Londra condamnă atacul asupra portului Odesa - 1200x1-1658602566.jpg
Atacul Rusiei asupra unui oraş ucrainean, la doar câteva ore după ce Moscova a semnat un acord pentru a permite reluarea exporturilor de cereale, a fost catalogat de Londra drept "îngrozitor" şi o dovadă că preşedintele rus Vladimir Putin nu este de încredere, relatează PA Media/dpa.


Ministrul britanic de externe, Liz Truss, a declarat că atacul asupra portului Odesa de la Marea Neagră a fost "complet nejustificat".


Vorbind la un eveniment de campanie în Kent, Truss, care candidează la conducerea Partidului Conservator, a spus că "niciun cuvânt" din cele spuse de preşedintele Vladimir Putin nu este de încredere.


''Arată că nu se poate avea încredere în niciun cuvânt pe care îl spune. Şi trebuie să lucrăm de urgenţă cu partenerii noştri internaţionali pentru a găsi o modalitate mai bună de a scoate grânele din Ucraina care să nu implice Rusia şi promisiunile sale încălcate''.


Deputatul conservator Tobias Ellwood, care a părăsit Odesa la începutul acestei săptămâni, a declarat că a fost "nedumerit de modul în care comunitatea internaţională a fost păcălită" de Rusia.


''La două zile după ce am plecat din oraş, acesta este atacat. Aşa cum am spus în tweetul meu anterior - nu poţi avea încredere în Rusia. Derutat de modul în care comunitatea internaţională a fost păcălită de planul Rusiei de a redeschide portul. Mai mult curaj şi mai multă iniţiativă din partea Occidentului vă rog, pentru a ajuta Odesa'', a scris el pe Twitter.


Pagina a fost generata in 0.7867 secunde