Londra nu exclude noi represalii după executarea unui iranian cu cetăţenie britanică

125
Londra nu exclude noi represalii după executarea unui iranian cu cetăţenie britanică - londrarepresalii-1673982243.jpg

Articole de la același autor

Londra nu exclude noi măsuri de represalii împotriva Iranului după executarea unui iranian cu cetăţenie britanică acuzat de spionaj în favoarea serviciilor de informaţii britanice, a anunţat marţi ministrul de externe James Cleverly, notează AFP.

„În prezent, împreună cu aliaţii noştri, trebuie să studiem următorii paşi pe care îi vom face pentru a contracara ameninţarea tot mai mare din partea Iranului. Nu ne limităm la acţiunile deja anunţate”, a declarat Cleverly în plenul Camerei Comunelor.

În pofida solicitărilor presante din partea parlamentarilor, ministrul a refuzat, totuşi, să indice dacă Marea Britanie intenţionează să plaseze Gardienii Revoluţiei iraniene, armata ideologică a Republicii Islamice, pe lista organizaţiilor teroriste.

Un purtător de cuvânt al prim-ministrului Rishi Sunak declarase anterior jurnaliştilor că guvernul studiază noi acţiuni suplimentare împreună cu aliaţii săi.

După executarea, sâmbătă, a lui Alireza Akbari, 61 de ani, fost responsabil în Ministerul iranian al Apărării cu dublă cetăţenie, iraniană şi britanică, Regatul Unit a răspuns sancţionându-l pe procurorul general al Iranului, Mohammad Jafar Montazeri.

De asemenea, Londra l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri iranian în ţară şi şi-a rechemat temporar ambasadorul său la Teheran.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0537 secunde