Lovitură electorală grea pentru Angela Merkel

388
1
Lovitură electorală grea pentru Angela Merkel - angelamerkel-1337006987.jpg
Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a cancelarului german Angela Merkel a înregistrat duminică un regres important în cadrul unui scrutin regional, pierzând aproximativ nouă puncte în raport cu 2010, potrivit sondajelor la ieșirea de la urne prezentate de televiziuni.

Cu 16 luni înaintea alegerilor legislative, opoziția federală social-democrată (SPD), care critică politica de austeritate a lui Merkel, a păstrat cu ușurință landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat din Germania cu 18 milioane de locuitori, obținând 38 la sută din voturi, cu patru puncte în plus în raport cu 2010.

CDU a obținut circa 25,5 la sută din sufragii, cel mai slab scor al său în această regiune, centrul industrial al Germaniei, cu orașe precum Koln sau Dusseldorf.

Coaliția în exercițiu SPD-Verzi ar urma să guverneze în continuare acest land, ecologiștii obținând 12 la sută din voturi.

O explicație pentru acest vot nu era posibilă la închiderea urnelor, la 16.00 GMT (19.00, ora României). Toate sondajele naționale arată un sprijin amplu al germanilor pentru politica de austeritate a coaliției conservator-liberală aflată la putere la Berlin.

Liberalii de la FDP, partizani fervenți ai austerității, au obținut 8,5 procente în acest land, aproape triplu față de cele 3 procente cu care sunt creditați în sondaje la nivel național.

Noul partid contestatar al piraților își va face intrarea în Parlamentul celui de-al patrulea land, cu 8 la sută din sufragii.

Comentează știrea

admirator
15 mai 2012
nota de plata

pentru ajutorarea Greciei a ajuns si la Berlin? O politica aventurista nu poate sa nu aiba urmari...Mai ales in Germania. Poate mai e timp de corectari pina la alegeri...

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Mai 2012
Stire din Actual : Grecia se întoarce la urne
Pagina a fost generata in 0.8915 secunde