Lovitură grea pentru Joe Biden: Fiul său declarat vinovat de toate cele 3 acuzații și va fi condamnat

252
Lovitură grea pentru Joe Biden: Fiul său declarat vinovat de toate cele 3 acuzații și va fi condamnat - hunter-biden-1718127008.jpg

Articole de la același autor

Fiul președintelui Joe Biden, Hunter Biden, a fost condamnat marți de un juriu, pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă.


Democrații ar putea profita de acest verdict pentru a contracara afirmația lui Donald Trump potrivit căreia sistemul judiciar este înarmat împotriva sa, notează Reuters.


Un juriu de la tribunalul federal din Wilmington, Delaware, l-a găsit vinovat pentru toate cele trei capete de acuzare împotriva sa, ceea ce îl face pe Hunter Biden primul copil al unui președinte american în exercițiu care a fost condamnat pentru o infracțiune.


Un verdict al juriului format din 12 membri trebuie să fie unanim pentru fiecare acuzație.


Potrivit BBC News, primul cap de acuzare este pentru fals în declarații în vederea dobândirii unei arme de foc, al doilea pentru fals în declarații în vederea obținerii unor înscrisuri, iar al treilea este pentru deținere ilegală de armă de foc.
Decizia vine la scurt timp după condamnarea penală în 30 mai a lui Trump, primul fost președinte american găsit vinovat de o infracțiune, el fiind contracandidatul republican al democratului Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA din 5 noiembrie.


Trump, condamnat pentru 34 de capete de acuzare pentru falsificarea unor registre de afaceri pentru a acoperi un scandal sexual, îi acuză pe democrați că au urmărit acest caz și alte trei urmăriri penale pentru a-l împiedica să recâștige puterea în meciul revanșă cu Joe Biden.


Democrații din Congres au indicat inclusiv urmărirea penală a lui Hunter Biden, ca dovadă că Joe Biden nu folosește sistemul judiciar în scopuri politice sau personale, după ce săptămâna trecută a declarat că nu își va grația fiul dacă va fi condamnat.


Cazul Hunter Biden a fost intentat de consilierul special al Departamentului de Justiție al SUA, David Weiss, numit de Trump.


Weiss l-a acuzat, de asemenea, pe Hunter Biden de trei infracțiuni grave și șase infracțiuni fiscale minore în California, susținând că nu a plătit impozite de 1,4 milioane de dolari între 2016 și 2019, în timp ce a cheltuit milioane de dolari pe droguri, escorte, mașini exotice și alte obiecte de mare valoare.


Hunter Biden a pledat nevinovat la aceste acuzații. Un proces este programat pentru 5 septembrie la Los Angeles.


Procesul din Delaware a inclus mărturii ale acuzării din partea fostei soții, a fostei iubite și a cumnatei lui Hunter Biden, care au oferit mărturii directe despre spirala dependenței sale în săptămânile dinainte și după ce a cumpărat arma în octombrie 2018.


Procurorii au arătat, de asemenea, mesaje text, fotografii și înregistrări bancare despre care au spus că au arătat că Biden era adânc afectat de dependență atunci când a cumpărat arma și că a încălcat legea cu bună știință, răspunzând "nu" la faptul că este consumator de droguri pe un formular guvernamental de verificare.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3144 secunde