Lovituri aeriene israeliene asupra Fâşiei Gaza

169
Lovituri aeriene israeliene asupra Fâşiei Gaza - israelgaza-1675353308.jpg
Israelul a efectuat lovituri aeriene asupra Fâşiei Gaza în cursul nopţii de miercuri spre joi, la câteva ore după ce a interceptat o rachetă trasă de pe acest teritoriu palestinian, potrivit unor corespondenţi ai agenţiei France Presse şi martorilor.

Mai multe noi rachete palestiniene au fost trase după aceste lovituri, iar în jurul orei 03.15 (01.15 GMT) s-au auzit noi explozii şi zgomot de avioane din oraşul Gaza, unde sufla un vânt puternic.


Într-un comunicat dat publicităţii la orele 02.41 (00.41 GMT), armata israeliană a confirmat că era pe punctul de a lovi Fâşia Gaza.

Potrivit unor surse de securitate locale şi martorilor, primele lovituri (cel puţin şapte) au lovit un centru de antrenament al Brigăzilor Ezzedin Al-Qassam, aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas, în tabăra de refugiaţi al-Maghazi (centrul Fâşiei Gaza).


Un corespondent al AFP a văzut două noi rachete trase în direcţia Israelului din Fâşia Gaza după aceste lovituri, iar martorii au vorbit despre mai multe rachete lansate din diferite locuri ale acestui micro-teritoriu cu 2,3 milioane de locuitori aflaţi sub blocada israeliană de când Hamas a preluat puterea acolo în 2007.


Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPEP), un grup armat palestinian laic, a revendicat că a efectuat un tir de baraj de rachete ca răspuns la agresiunea sionistă asupra Fâşiei Gaza printre altele.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7941 secunde