Lula da Silva, favorit în ultimul sondaj dinaintea alegerilor prezidenţiale din Brazilia

68
Lula da Silva, favorit în ultimul sondaj dinaintea alegerilor prezidenţiale din Brazilia - braziliapresedinte-1664718349.jpg

Articole recomandate

Fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva este în continuare marele favorit la alegerile prezidenţiale din Brazilia, pe care le-ar putea câştiga chiar în primul tur, care va avea loc luni, potrivit sondajului publicat de institutul Datafolha sâmbătă seara, în ajunul alegerilor, informează AFP.

Datele sunt stabile comparativ cu cele ale sondajului publicat joi.

Lula, liderul stângii braziliene, ar obţine 50% din voturile valabile (excluzându-le pe cele nule şi albe) faţă de 36% cât ar reuşi să strângă adversarul său direct, preşedintele de extremă dreapta Jair Bolsonaro, potrivit sondajului.

Un candidat trebuie să atingă pragul de 50% plus un vot pentru a fi ales din primul tur şi să evite turul al doilea, programat pentru 30 octombrie.


Potrivit Datafolha, intenţiile de vot sunt stabile, Lula obţinând 48%, iar Bolsonaro 34%.

Marja de eroare este de plus / minus două puncte procentuale.

Sondajul a fost realizat vineri şi sâmbătă pe un eşantion de 12.800 de persoane, mai mare decât de obicei. Pe de altă parte, Jair Bolsonaro dă asigurări că sondajele sunt false şi că el va fi ales în primul tur.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.959 secunde