Lupta cu Ebola, departe de a fi câștigată. Un nou caz zguduie lumea

214
Lupta cu Ebola, departe de a fi câștigată. Un nou caz zguduie lumea - 140807ebolaspain7a467e254a065a48-1416400899.jpg

Articole recomandate

Un medic cubanez de 43 de ani, dr. Feliz Baez Sarria, a contractat virusul Ebola în Sierra Leone, unde Cuba a trimis 165 de angajați din domeniul sanitar pentru a contribui la lupta împotriva epidemiei, a anunțat miercuri șeful delegației cubaneze, relatează AFP.


'Dr. Baez este în stare bună, se află în centrul de tratament al Crucii Roșii de la Kerry Town, așteptând să fie transportat la Geneva', a declarat dr. Jorge Delgado Butillo, care este și director adjunct al Cooperării medicale internaționale a Cubei.

Potrivit acestuia, medicul a început să aibă febră duminică, dar fără să prezinte vreun alt simptom. El a fost imediat transferat la Kerry Town, unde a fost testat pozitiv pentru virusul Ebola.

'Nu avem încă nicio idee în privința modului în care s-a putut infecta, efectuăm o anchetă. Dar cel mai important lucru este să-l evacuăm la Geneva rapid', a mai spus dr. Butillo.

'Starea sa nu este gravă', a mai afirmat el, declarându-se 'sigur că se va vindeca'.

'Vom continua să muncim, nu ne este frică. Asta ne va face să fim și mai prudenți', a conchis șeful delegației medicale cubaneze în Sierra Leone, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Curs despre combaterea Ebola
Pagina a fost generata in 0.5922 secunde