Lupte intense în Severodonețk şi risc de epidemie de holeră în Mariupol

89
Lupte intense în Severodonețk şi risc de epidemie de holeră în Mariupol - fondrazboilupte-1654699833.jpg

Articole de la același autor

Iarna viitoare va fi „cea mai dificilă” din ultimele trei decenii de când Ucraina și-a câștigat independența, a avertizat președintele Volodimir Zelenski, care a vorbit despre amenințarea unei crize energetice din cauza invaziei Rusiei. Luptele sunt intense în Severodonețk, în timp ce alte orașe din Donbas sunt supuse unor atacuri aeriene constante.

Imaginile din satelit realizate de Maxar Technologies arată că au fost lovite cel puțin două spitale din Severodonețk și orașul Rubijne. Cadavrele a peste 200 de soldați au fost repatriate în Ucraina, majoritatea apărători eroi ai fabricii de oțel Azovstal din Mariupol, au comunicat autoritățile ucrainene. În Mariupol există riscul unei epidemii de holeră din cauza cadavrelor și gunoaielor adunate în oraș.


Canalul February Morning are un singur obiectiv foarte ambițios și, aparent, imposibil de realizat: să îl răstoarne pe Putin de la putere. Fondatorul canalului, Ilia Ponomarev, a fost singurul deputat rus care a votat împotriva anexării Crimeei în 2014, scrie The Guardian.


Într-o clădire de secol 19 din inima Kievului, un grup de jurnaliști munceau din greu. Olga Volkona, o prezentatoare TV, se pregătea să îi ia interviu unui expert militar. Într-o cameră alăturată, reporterii postau conținut pe canalele de Telegram, YouTube și Facebook. Alții se pregăteau pentru lansarea unui ziar online.

Canalul February Morning are un singur obiectiv foarte ambițios și, aparent, imposibil de realizat: să îl răstoarne pe Putin de la putere.


Spre deosebire de alte posturi media din Ucraina, acest canal TV se adresează exclusiv populației ruse. Cei 70 de angajați ai săi sunt ucraineni și ruși. Unii dintre ei lucrează în orașe de provincie din Rusia și fac parte dintr-o rețea secretă de jurnaliști.

Asaltul Rusiei în estul Ucrainei a adus Moscovei un relativ succes pe câmpul de luptă, însă aceste câștiguri au venit la pachet și cu nemulțumiri din partea soldaților trimiși de Putin în țara vecină. După mai bine de 100 de zile de război, soldații ruși dau semne de epuizare și cer o anchetă privind condițiile precare de pe front. „Am suferit de foame și de frig. Pentru o perioadă semnificativă, am fost lipsiți de orice sprijin material, medical sau alimentar”, se plâng militarii din armata lui Putin, relatează The Guardian.


Pe măsură ce conflictul se prelungește, unii luptători au făcut publice apeluri către Vladimir Putin pentru o anchetă privind condițiile de pe câmpul de luptă și dacă desfășurările lor pe front sunt legale.

În două videoclipuri, luptătorii din estul Ucrainei, controlat de Rusia, s-au plâns de condițiile precare și de durata lungă a serviciului pe front, care duc la epuizare. „Am suferit de foame și de frig”, au declarat luptătorii din regimentul 113 din Donețk, controlat de Rusia, într-un videoclip postat online. „Pentru o perioadă semnificativă, am fost lipsiți de orice sprijin material, medical sau alimentar”.


„Având în vedere prezența noastră continuă și faptul că printre membrii personalului nostru se află persoane cu probleme medicale cronice, persoane cu probleme psihice, apar multe întrebări care sunt ignorate de către superiori”, au adăugat luptătorii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3423 secunde