Macron ar urma să anunțe organizarea unui referendum în Franța

266
Macron ar urma să anunțe organizarea unui referendum în Franța - emmanuelmacron-1549303514.jpg

Articole recomandate

Președintele Emmanuel Macron ia în calcul organizarea unui referendum în Franța, primul din ultimii 14 ani, pentru a aplana protestele "vestelor galbene", deși liderii opoziției avertizează că un referendum nu va calma furia populației, scrie The Telegraph.

"Vestele Galbene" au cerut organizarea unui referendum pentru consultarea populației în legătură cu schimbările majore ale legislației, ceea ce, spun ei, ar spori democrația din Franța.


În schimb, Emmanuel Macron vrea organizarea unui referendum în Franța în care cetățenii vor fi întrebați doar dacă doresc reducerea numărului de parlamentari și limitarea numărului de mandate la care au aceștia dreptul, ambele fiind promisiuni electorale ale lui Macron, din timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale.


Referendumul ar urma să se țină în aceeași zi în care au loc alegerile europarlamentare, în luna mai.

Ultimul referendum în Franța a fost organizat în 2005 și a fost un șoc pentru guvernanți, care nu au anticipat că cetățenii vor respinge noua constituție a Uniunii Europene. Euroscepticii francezi au fost atunci nemulțumiți că multe dintre amendamentele constituției europene fuseseră introduse ca parte din Tratatul de la Lisabona.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5742 secunde