Macron lansează un apel la solidaritate financiară în zona euro

262
Macron lansează un apel la solidaritate financiară în zona euro - macron-1584623062.jpg

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron a cerut, ieri, statelor din UE să prelungească ajutorul excepțional al Băncii Centrale Europene (BCE) pentru economie printr-o "mai mare solidaritate financiară în zona euro", relatează AFP.

"Sprijin complet pentru măsurile excepționale luate în această seară de BCE", a scris Macron pe Twitter, reacționând la deblocarea a 750 de miliarde de euro de către BCE ca răspuns la criza declanșată de epidemia de coronavirus.

"Depinde de noi, statele europene, să fim acolo prin intervențiile noastre bugetare și o solidaritate financiară mai mare în zona euro. Țările noastre și economiile noastre au nevoie de aceasta", a adăugat el, fără a preciza prin ce mecanisme ar putea fi consolidată această "solidaritate financiară".

Cele 19 state din zona euro sunt legate printr-un Mecanism european de stabilitate creat ca răspuns la criza datoriilor publice de la începutul anului 2010. Acest fond își are resursele pe piața datoriei publice pentru a acorda apoi împrumuturi, în anumite condiții, țărilor membre care întâmpină dificultăți economice și bugetare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.299 secunde