Macron: "Nu cred că va exista o soluţie reală negociată între Moscova și Kiev"

137
Macron:

Articole de la același autor

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că nu crede că poate fi negociată o „soluţie reală” între Moscova şi Kiev pentru a pune capăt conflictului din Ucraina „în zilele şi săptămânile următoare”, ceea ce înseamnă că războiul „va continua”, relatează AFP.

Şeful statului francez a subliniat faptul că ţările europene nu vor intra direct în conflict pentru că „un război cu Rusia ar fi un război mondial, cu o putere dotată” cu armă nucleară.

„Sunt conştient: pe termen scurt, mai degrabă războiul va fi purtat în continuare”, a afirmat Emmanuel Macron. Pentru că „nu cred că, în zilele şi săptămânile următoare, va exista o soluţie reală negociată. Sper şi facem tot ce putem pentru a ajuta”, a menţionat preşedintele francez.

„Discuţia cu Vladimir Putin este dificilă pentru că refuză încetarea focului care este condiţia prealabilă pentru ca între Moscova şi Kiev să existe un dialog real”, a apreciat el.

„Responsabilitatea noastră este să continuăm să vorbim cu popoarele rus şi belarus, dar de asemenea cu liderii şi să respectăm întotdeauna Rusia ca ţară pentru că nu există pace durabilă dacă Rusia nu este încadrată într-o mare arhitectură de pace pe continentul nostru”, a afirmat, de asemenea, preşedintele francez, mai notează sursa citată de Agerpres.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4667 secunde