Macron o felicită pe Liz Truss în prima convorbire cu premierul britanic

67
Macron o felicită pe Liz Truss în prima convorbire cu premierul britanic - macronfelicitari-1662912445.jpg
Emmanuel Macron a discutat telefonic sâmbătă pentru prima dată cu noul premier conservator britanic, Liz Truss, a informat Palatul Elysee, transmite AFP.

Preşedintele francez, care va fi prezent la funeraliile reginei pe 19 septembrie la Londra, a prezentat din nou condoleanţe întregului popor britanic după moartea Reginei Elisabeta a II-a. El a spus în numele francezilor tristeţea lor care se alătură celei a vecinilor lor britanici, a subliniat preşedinţia Franţei într-un comunicat.

În cursul acestei discuţii, Emmanuel Macron a felicitat-o pe premier pentru numirea sa. Cei doi lideri au reamintit de legăturile dense şi istorice care unesc Franţa şi Regatul Unit, precum şi dorinţa lor de a le consolida şi mai mult.

„Ei şi-au exprimat dorinţa de a coopera îndeaproape în faţa provocărilor comune, începând cu sprijinul pentru Ucraina şi răspunsurile la consecinţele conflictului asupra insecurităţii alimentare şi a preţurilor la energie”, au mai spus cei de la Palatul Elysee.Pagina a fost generata in 0.5295 secunde