Macron spune din nou că Rusia nu trebuie umilită, în pofida „greşelii istorice” a lui Putin

139
Macron spune din nou că Rusia nu trebuie umilită, în pofida „greşelii istorice” a lui Putin - macron-1654432455.jpg

Articole recomandate

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că este vital ca Rusia să nu fie umilită pentru ca, atunci când luptele încetează în Ucraina, să poată fi găsită o soluţie diplomatică, adăugând că, în opinia sa, Parisul va juca un rol de mediere pentru a pune capăt conflictului, transmite agenţia Reuters, consultată de Agerpres.
 

Agenţia de presă britanică notează că Macron a încercat să menţină dialogul cu preşedintele Vladimir Putin de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie. Atitudinea şefului statului francez a fost criticată în mod repetat de unii parteneri estici şi baltici din Europa, care consideră că o astfel de abordare subminează eforturile de a pune presiune pe Putin să se aşeze la masa negocierilor.
 

„Nu trebuie să umilim Rusia pentru ca în ziua în care luptele încetează să putem construi o rampă de ieşire prin intermediul mijloacelor diplomatice. Sunt convins că Franţei îi revine rolul de a fi o putere de mediere”, a declarat Macron, într-un interviu publicat, sâmbătă, de ziare regionale.
 

Macron a vorbit cu regularitate cu Putin de la declanşarea invaziei ruse, ca parte a eforturilor de a obţine o încetare a focului şi de a începe negocieri credibile între Kiev şi Moscova.

„Cred, şi i-am spus-o, că face o greşeală fundamentală istorică pentru poporul său, pentru el însuşi şi pentru istorie”, a declarat Macron. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3932 secunde