Maduro îi cere lui Guaido să convoace alegeri pe care susține că tot el le va câștiga

202
Maduro îi cere lui Guaido să convoace alegeri pe care susține că tot el le va câștiga - maduro-1550687473.jpg

Articole recomandate

Președintele venezuelean Nicolas Maduro i-a cerut opozantului Juan Guaido, recunoscut drept lider interimar al țării sud-americane de circa 50 de state, să convoace alegeri prezidențiale, și și-a exprimat convingerea că le va câștiga, lucru care ar pune capăt luptei dintre cei doi pentru puterea executivă, informează miercuri EFE.


"Domnul măscărici să convoace alegeri dacă are ce-i trebuie, ca să-l umilim zdravăn prin vot, așa cum trebuie", a declarat Nicolas Maduro la o ceremonie de absolvire a studenților la medicină din Caracas.


Juan Guaido s-a autoproclamat în ianuarie președinte interimar, invocând faptul că Maduro uzurpă instituția președinției. Guaido consideră că Maduro a fost reales printr-un vot considerat fraudulos, printre alte motive și din cauza faptului că principalii săi contracandidați au fost împiedicați să participe.


"Pretinsule autoproclamat, de ce nu ați convocat alegeri, de ce nu convocați alegeri, ca să fiți umilit bine de tot, cu voturile poporului. Convocați alegeri, domnule autoproclamat, domnule măscărici. Convocați alegerile, mister măscărici", l-a îndemnat insistent pe Guaido președintele Maduro.


Mesajul lui Maduro a fost transmis în aceeași zi în care membrii parlamentului de la Caracas, al cărui președinte este Guaido, au convenit reformarea sistemului electoral pe care îl consideră părtinitor, favorabil guvernului, în scopul de a putea convoca în cel mai scurt timp posibil alegeri prezidențiale pentru a pune capăt a ceea ce ei denunță a fi impostura lui Maduro.

Guaido este recunoscut ca președinte interimar de aproximativ 50 de state, care îi susțin planul ce prevede crearea unui guvern de tranziție și organizarea de alegeri libere.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2697 secunde