MAE a început distribuirea materialelor necesare scrutinului pentru Parlamentul European

777
MAE a început distribuirea materialelor necesare scrutinului pentru Parlamentul European - mae-vot-1715958442.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Afacerilor Externe a început distribuirea materialelor necesare votării către secţiile de votare care vor fi organizate în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European.

MAE informează că a încheiat, în cursul zilei de miercuri, distribuirea către secţiile de votare din străinătate a celor 6.212 tablete care vor fi utilizate în secţiile de votare din străinătate pentru funcţionarea aplicaţiei de verificare a dreptului de vot şi a sistemului informatic pentru monitorizarea prezenţei la vot şi prevenirea votului ilegal.

Pentru buna desfăşurare a procesului electoral din străinătate din data de 9 iunie sunt distribuite către secţiile de votare care vor fi organizate în străinătate 2.542.800 de buletine de vot, 8.439 de ştampile cu menţiunea „VOTAT”, 2.304.715 timbre autocolante şi 915 ştampile de control.

Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate distribuie birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, prin intermediul MAE, pe bază de proces-verbal, buletinele de vot, ştampilele de control, ştampilele cu menţiunea „VOTAT”, precum şi celelalte materiale necesare procesului electoral.

MAE organizează, prin intermediul Misiunilor Diplomatice şi Oficiilor Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, mai mult decât dublu faţă de secţiile organizate la alegerile europarlamentare din anul 2019.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4695 secunde