MAE Român, atenționare de călătorie. Franța, măsuri drastice la frontieră

240
MAE Român, atenționare de călătorie. Franța, măsuri drastice la frontieră - maeromanatentatefranta-1541596595.jpg
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că autoritățile locale vor menține până la data de 30 aprilie 2019 controalele la frontiere, făcând cunoscută "persistența" amenințării teroriste.

Controalele la frontiere au fost restabilite conform dispozițiilor articolelor 25 și 27 din Codul frontierelor Schengen, după atentatele care au avut loc la Paris la data de 13 noiembrie 2015, precizează MAE, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2795 secunde