Mahmoud Abbas somează Israelul să se retragă într-un an din teritoriile palestiniene

88
Mahmoud Abbas somează Israelul să se retragă într-un an din teritoriile palestiniene - mahmoud-1632668601.jpg
Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, a acordat Israelului un an pentru a se retrage din teritoriile palestiniene ocupate, ameninţând că, altfel, nu va mai recunoaşte statul evreu în graniţele din 1967, transmite agenţia AFP, consultată de Agerpres.

În discursul virtual adresat Adunării Generale a ONU, liderul palestinian a solicitat încă o dată secretarului general Antonio Guterres să convoace o conferinţă de pace internaţională.

Mahmoud Abbas a însoţit această cerere de un ultimatum: „Israelul are un an la dispoziţie pentru a se retrage din teritoriile palestiniene ocupate în 1967, inclusiv din Ierusalimul de Est”.

„Suntem gata să lucrăm în acest an pentru a delimita graniţele şi pentru a rezolva toate chestiunile legate de statutul final al celor două state viitoare, Israel şi Palestina. Dacă nu reuşim, atunci ce rost are să menţinem recunoaşterea Israelului pe baza graniţelor din 1967?”, a mai spus preşedintele Abbas.

În plus faţă de această ameninţare, el a afirmat că ANP va sesiza Curtea Internaţională de Justiţie în termen de un an în legătură cu „legalitatea ocupării teritoriilor statului palestinian”. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3411 secunde