Mai mult de 500 de migranți vor debarca în Italia

161
Mai mult de 500 de migranți vor debarca în Italia - migrantiitalia-1529327352.jpg

Articole recomandate

Garda de Coastă italiană a anunțat că una dintre navele sale a preluat peste 500 de migranți salvați în Mediterana, între care și 41 de migranți salvați în urmă cu o săptămână de un vas american, relatează dpa.

Cei 523 de migranți și un cadavru se află la bordul navei Diciotti, care va rămâne câteva ore în apele internaționale, a anunțat Garda de Coastă într-un comunicat, precizând că deocamdată nu s-a luat o decizie cu privire la portul unde vor debarca migranții.

Nava americană USNS Trenton a salvat, săptămâna trecută, 41 de migranți dintr-un naufragiu în timpul unei operațiuni în largul Libiei.

Soarta lor a rămas neclară pentru câteva zile, având în vedere decizia guvernului italian de a-și închidere porturile pentru cei 630 de migranți de pe nava Aquarius, închiriată de organizațiile neguvernamentale SOS Mediterana și Medici fără Frontiere.

Transferul migranților către Garda de Coastă italiană a avut loc duminică în largul insulei Lampedusa, a anunțat Marina SUA.

Blocada impusă navei Aquarius de către Italia, extinsă sâmbătă și la alte două nave închiriate de ONG-uri, nu se aplică migranților aduși pe coastele italiene de ambarcațiunile Marinei și ale Gărzii de Coastă.

Măsura a fost impusă de noul guvern italian, format din partidul de extremă-dreapta Liga și de Mișcarea 5 Stele, pentru a forța debarcarea migranților și pe alte țărmuri ale UE.

Aquarius a fost escortată până în portul spaniol Valencia de către nave ale Marinei și Gărzii de Coastă italiene. Navele au sosit duminică, după mai mult de patru zile pe mare, cu cei peste 600 de migranți la bord.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3495 secunde