Mai mulți protestatari au ocupat castelul din Edinburgh în baza unui articol din Magna Carta

221
Mai mulți protestatari au ocupat castelul din Edinburgh în baza unui articol din Magna Carta - protestataricastel-1629296329.jpg

Articole de la același autor

Un grup de aproximativ 20 de protestatari scoțieni au intrat marţi seară în castelul din Edinburgh, susţinând că vor să ocupe construcţia în baza articolului 61 al Magna Carta Libertatum, act semnat în anul 1215 și care nu a fost niciodată aplicat în Scoția.

Mai mulți vizitatori au fost evacuați, în timp ce manifestanții au năvălit în curtea castelului fără bilete, scrie The Guardian.

Protestatarii au filmat momentul și l-au transmis live pe Facebook. „Castelul aparţine poporului” susţine o femeie care apare în înregistrarea video. Aceasta a adăugat că poporul scoţian a fost minţit toată viaţa lui şi că „această clădire ne aparţine, ne-am luat castelul înapoi pentru a restaura domnia legii”.

Un alt bărbat poate fi auzit cum adaugă: „Trădarea a avut loc pentru prea mult timp, nu putem sta deoparte şi să lăsăm pe toată lumea să piară sub legislaţia aceasta stupidă şi tirania necinstită a guvernului, aşa că trebuie să luăm totul înapoi, nu doar castelul”.

În momentul în care poliţiştii ajung la faţa locului, femeia le spune că ocupă construcţia în baza articolului 61 din Magna Carta, act semnat în 1215 și care nu a fost aplicat niciodată în Scoția.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4807 secunde