Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate după întreruperi masive de curent

163
Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate după întreruperi masive de curent - maia-1669387991.jpg
Pre┼čedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat Consiliul Suprem de Securitate dup─â pana de curent masiv─â care a lovit republica ├«n urma unor noi bombardamente puternice ruse asupra infrastructurii energetice din Ucraina, ┼čefa statului cer├ónd un nivel sporit de alert─â ├«n sectorul energetic, relateaz─â agen┼úia EFE, consultat─â de Agerpres.

Membrii Consiliului Suprem de Securitate au analizat planurile de urgen┼ú─â de pus ├«n aplicare de c─âtre autorit─â┼úi pentru a asigura continuitatea aliment─ârii cu energie electric─â ┼či gaze a cet─â┼úenilor, economiei ┼či institu┼úiilor din ├«ntreaga ┼úar─â, potrivit Replica.md.

Consiliul a recomandat guvernului s─â-┼či actualizeze planul de reducere a vulnerabilit─â┼úilor tehnice ├«n ceea ce prive┼čte alimentarea cu energie electric─â ┼či termic─â ┼či s─â mobilizeze toate capacit─â┼úile de generare a energiei.

├Än plus, Maia Sandu a solicitat tuturor institu┼úiilor s─â creasc─â gradul de alert─â ├«n identificarea ┼či solu┼úionarea prompt─â a incidentelor din sectorul energetic, astfel ├«nc├ót cet─â┼úenii ┼či ├«ntreprinderile s─â se simt─â ├«n siguran┼ú─â.

Miercuri, Republica Moldova a fost afectat─â de pene masive de curent, inclusiv ├«n capitala Chi┼čin─âu, ├«n urma atacurilor ruse┼čti asupra sistemului energetic ucrainean, la care este conectat─â.
 

Este a doua oară când Republica Moldova rămâne fără electricitate din 15 noiembrie, când Rusia a efectuat cel mai intens atac asupra reţelei ucrainene de la începutul campaniei sale militare în februarie.

Agora.md aminte┼čte c─â, la 15 noiembrie, una din liniile Isaccea - Vulc─âne┼čti s-a deconectat ├«n mod automat ├«n urma bombardamentelor ruse┼čti, iar mai multe regiuni ale republicii au r─âmas f─âr─â curent electric.

Joi, Poli┼úia de frontier─â moldovean─â a transmis c─â 13 puncte de trecere a frontierei cu Ucraina au activitatea suspendat─â, din cauza lipsei de energie electric─â pe partea ucrainean─â sau a unor defec┼úiuni tehnice ├«n bazele de date ale autorit─â┼úilor de frontier─â ┼či vamale ucrainene.
├Än Republica Moldova a fost restabilit─â aproape complet alimentarea cu electricitate, de┼či aproximativ 2.000 de consumatori nu aveau ├«nc─â electricitate vineri la pr├ónz, potrivit distribuitorului Premier Energy.

Pagina a fost generata in 0.4451 secunde