Maia Sandu spune că nu există riscul extinderii războiului, cel puțin momentan

113
Maia Sandu spune că nu există riscul extinderii războiului, cel puțin momentan - maiasandu-1652446770.jpg

Articole de la același autor

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, le-a transmis compatrioților că nu trebuie să se teamă de o agresiune rusă împotriva țării lor în viitorul apropiat, relatează BBC.

„Cred că suntem în siguranță. Deocamdată, Rusia nu are planuri clare în acest sens”, a declarat Maia Sandu, la postul TVR Moldova.


Totuși, ea a recunoscut că „aparent orice scenariu este posibil” și a adăugat că-i va anunța pe moldoveni dacă situația se va schimba.

Marți, șefa Serviciului Național de Informații al SUA, Avril Haines, a declarat în fața Comisiei pentru servicii armate a Senatului SUA că Rusia intenționează să construiască un coridor terestru între Crimeea și regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova. Dar Rusia nu va putea face acest lucru fără o mobilizare militară suplimentară, a precizat șefa comunității americane de informații.


Exploziile care au avut loc luna trecută în Transnistria, un teritoriu separatist controlat de Rusia, situat în Republica Moldova și care se învecinează cu Ucraina, au stârnit temeri cu privire la potențialul de extindere a conflictului din Ucraina.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2911 secunde