Majoritatea germanilor se opun în continuare coborârii vârstei de vot la 16 ani

106
Majoritatea germanilor se opun în continuare coborârii vârstei de vot la 16 ani - 1-1684911825.jpg
Majoritatea germanilor sunt în continuare împotriva coborârii vârstei de vot la 16 ani, însă într-un procent mai mic decât în anii trecuţi, arată un sondaj dat publicităţii miercuri, 24 mai, transmite agenţia DPA.

Conform sondajului, realizat de institutul INSA pentru cotidianul Bild, 62% dintre respondenţi se opun sau mai degrabă se opun ideii ca, în viitor, cetăţenii germani să aibă drept de vot de la 16 ani în alegerile parlamentare.

În urmă cu şapte ani, într-un sondaj întreprins de Institutul Allenbach pentru Fundaţia Bertelsmann, procentul era de 80%. Acum, 27% dintre cei chestionaţi sunt în favoarea coborârii vârstei de vot, comparativ cu 13% în sondajul mai vechi. Procentul celor care au spus că le este indiferent sau că nu au o opinie a fost de 7%, respectiv 4%.

Conform sondajului INSA, cei mai mulţi germani resping ideea ca perioada unei legislaturi să fie extinsă de la patru la cinci ani, deşi deputaţi sunt în favoarea ei.

Din eşantionul de 1.001 persoane chestionate, 45% au fost fie împotriva sau mai degrabă împotriva unei legislaturi mai lungi, 17% au spus că le este indiferent, iar 5% nu au putut sau nu au dorit să ofere o opinie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5124 secunde