Malaezia caută patru nord-coreeni suspectați de implicare în asasinarea lui Kim Jong-Nam

148
Malaezia caută  patru nord-coreeni suspectați de implicare  în asasinarea  lui Kim Jong-Nam - fratelidercoreean-1487509898.jpg

Articole recomandate

Patru cetățeni din Coreea de Nord sunt căutați de autoritățile malaeziene care anchetează asasinarea fratelui vitreg al liderului de la Phenian, a anunțat, ieri, Poliția locală, potrivit Reuters.


Cei patru sunt suspectați de implicare în uciderea lui Kim Jong-Nam, care a fost luni victima unui atac mortal produs pe aeroportul din Kuala Lumpur.


Ei ar fi părăsit Malaezia chiar în ziua în care a avut loc atacul, nu dețineau pașapoarte diplomatice și nu se poate stabili dacă au legături cu regimul de la Phenian, mai spun sursele citate.


"Pot confirma că au părăsit țara în aceeași zi în care a avut loc incidentul. Cei patru dețin pașapoarte normale, nu diplomatice. Vrem să îi prindem. Cooperăm cu Interpol și avem o înțelegere bilaterală cu țara implicată, așa că vom folosi aceste contacte ca să îi capturăm pe cei implicați", a declarat Noor Rashid Ismail, inspector-general adjunct în cadrul Poliției din Malaezia, potrivit Reuters.


Anchetatorii nu au reușit încă să afle cu exactitate cauza morții și au anunțat că așteaptă încă rezultatele testelor toxicologice și patologice. De asemenea, încearcă să convingă rudele cele mai apropiate ale lui Kim Jong-Nam să le acorde asistență în cadrul anchetei.


"Cadavrul trebuie identificat, iar cea mai potrivită persoană pentru acest demers este ruda cea mai apropiată. Vom efectua apoi noi verificări folosind metode științifice. Este foarte important pentru noi ca rudele apropiate să vină să ne ajute în demersurile legale pentru identificare", a afirmat Noor Rashid Ismail.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2718 secunde