Mandat de arestare pentru generalul care l-a capturat pe Che Guevara

314
Mandat de arestare pentru generalul  care l-a capturat pe Che Guevara - garypradosalmon-1349986030.jpg

Articole recomandate

Justiția boliviană a emis un mandat de arestare pe numele unui general în retragere, Gary Prado Salmon, celebru pentru arestarea lui Ernesto Che Guevara în 1967, din cauza unor presupuse legături ale acestuia cu o grupare de mercenari, a anunțat judecătorul Sixto Fernandez. 


Justiția, care îl suspectează pe generalul Prado că are legături cu o grupare destructurată a mercenarului boliviano-croato-ungur Eduardo Rozsa Flores, a emis acest mandat de arestare pe numele fostului general, în vârstă de 73 de ani, după ce a constatat că acesta nu s-a prezentat la o audiere, la un tribunal de la Tarija.

Gruparea este acuzată de către Guvernul lui Evo Morales că a plănuit un război civil cu scopul de a provoca secesiunea bogatei regiuni Santa Cruz, în zona central-estică.

În mai 2010, Prado Salmon a fost deja plasat sub arest la domiciliu în acest caz, în care sunt implicați 39 de suspecți, dintre care cel puțin zece sunt încarcerați. La vremea respectivă, el a denunțat "o invenție" cu scopul unei "hărțuiri politice". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4351 secunde