MApN, precizări despre "aeronava fără pilot" care a survolat România. A fost văzută pe radare!

308
MApN, precizări despre
Drona suspectă prăbușită la Zagreb a survolat și România. MApN precizează că aceasta a fost vazută pe radarele din ţara noastră.


Într-un comunicat dat publicităţii vineri, MApN susţine că sistemul de supraveghere a spațiului aerian al României a reperat joi noapte un un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), care a survolat România mai puţin de 3 minute.

Potrivit Antena3.ro aeronava a intrat în spațiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 și a părăsit spațiul aerian național în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria, precizează MApN.

Evoluția acestui obiect aerian pentru un timp foarte scurt în spațiul aerian național, viteza ridicată, înălțimea de zbor redusă, asociate cu relieful accidentat și condițiile meteo de la acel moment, nu au permis utilizarea altor măsuri procedurale pentru identificarea în zbor a acestui obiect aerian - se mai arată în mesajul Ministerului Apărării Naționale.

O dronă ucraineană de recunoaştere s-a prăbuşit, în noaptea de joi spre vineri, în capitala croată Zagreb, fără să provoace victime, potrivit portalului de ştiri 24sata, care a citat o comunicare a Ministerului de Interne croat. 


Pagina a fost generata in 0.3847 secunde