Marea Britanie se pregăteşte să redeschidă economia. Premierul Boris Johnson anunţă o revoluţie în gestionarea pandemiei

508
Marea Britanie se pregăteşte să redeschidă economia. Premierul Boris Johnson anunţă o revoluţie în gestionarea pandemiei - fondborisjohnson-1626021864.jpg

Articole de la același autor

19 iulie este data la care economia britanică va reporni cu motoarele turate. Premierul Boris Johnson a declarat că va gestiona radical pandemia de coronavirus şi că fiecare cetăţean britanic va lua propria decizie cu privire la modul cum se va raporta la virus.

Comunitatea ştiinţifică şi medicală din Regat a reacţionat imediat la intenţia prim-ministrului Boris Johnson de a relaxa măsurile de siguranţă împotriva virusului SARS-CoV-2. El a declarat recent că, „revenirea la normalitate pe 19 iulie nu va ţine virusul la distanţă şi că oamenii vor putea lua propriile decizii în cunoștință de cauză cu privire la modul de gestionare a virusului”. În ciuda uneia dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume, Marea Britanie se confruntă în prezent cu un nou val al pandemiei de COVID-19. Într-un astfel de context, premierul conservator Boris Johnson alege, mai degrabă decât să impună din nou restricții, să trăiască cu virusul, în ceea ce este văzut drept primul caz de testare mondială a capacității vaccinurilor împotriva variantei Delta a SARS-CoV-2. Premierul britanic a întârziat deja așa-numita „zi a libertății” cu patru săptămâni, pentru a permite mai multor persoane să se vaccineze. De altfel, acesta a avertizat că alte mii de oameni ar putea muri din cauza răspândirii rapide a variantei Delta.

Decizia lui Boris Johnson, catalogată drept „periculoasă şi prematură”

Lumea medicală din Marea Britanie nu împărtăşeşte decizia premierului de a grăbi momentul relaxării, în condiţiile actuale. Peste 4.000 de oameni de știință, medici, asistenți medicali și alți profesioniști au semnat o scrisoare publicată recent în revista medicală britanică „The Lancet”, prin care condamnă planurile guvernului britanic de a renunța la majoritatea măsurilor de control al pandemiei în Anglia începând cu ziua de luni, 19 iulie, potrivit CNN. Aceștia au numit planul premierului Johnson de a ridica toate restricțiile drept unul „periculos și prematur”. Experții medicali subliniază, de asemenea, că abordarea unei strategii de tolerare a nivelurilor ridicate de infecție cu SARS-CoV-2 este „lipsită de etică și ilogică”. „Guvernul britanic trebuie să-și reconsidere actuala strategie și să ia măsuri urgente pentru a proteja publicul, inclusiv copiii. Credem că guvernul se angajează într-un experiment periculos și lipsit de etică și îi solicităm să întrerupă planurile de a elimina restricțiile la 19 iulie 2021”, se precizează în comunicatul semnatarilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5334 secunde