Ministrul german de Externe, Heiko Maas:

"Marea Britanie trebuie să accepte standardele UE dacă vrea acces deplin la piața unică"

246

Articole recomandate

Marea Britanie va trebui să facă o serie de compromisuri asupra unor probleme precum drepturile consumatorului și protecția mediului dacă dorește să-și mențină accesul complet la piața unică a Uniunii Europene, a declarat, ieri, ministrul german de Externe, Heiko Maas, citat de agenția Reuters, consultată de Agerpres. 


"Până la sfârșitul anului, trebuie să fie clară forma relației noastre", a scris Heiko Maas într-un articol, ca invitat al săptămânalului german Die Zeit, cu referire la perioada de tranziție post-Brexit. 


"Așadar, permiteți-mi să spun foarte deschis: Da, cu toții vrem zero tarife și zero bariere comerciale, dar asta înseamnă de asemenea zero dumping și concurență neloială zero. Fără standarde similare de a ne proteja lucrătorii, consumatorii și mediul înconjurător, nu poate exista acces deplin la cea mai mare piață unică din lume", a adăugat el. 


Prin urmare, Marea Britanie și Uniunea Europeană vor trebui să poarte negocieri privind relațiile lor economice post-Brexit într-un mod care "să nu dăuneze Uniunii Europene", a spus Maas. 


Referitor la politicile de securitate și apărare, ministrul a declarat că Marea Britanie și UE au nevoie să dezvolte noi forme de cooperare, de exemplu prin crearea unui Consiliu de Securitate Europeană. 


Un astfel de consiliu ar ajuta la coordonarea pozițiilor comune asupra problemelor strategice de securitate europeană și să răspundă mai rapid la crizele internaționale. 


"Lucrăm cu Franța pentru a transpune această idee cât mai repede posibil și a construi un fundament pentru relația noastră viitoare", a scris Maas. 


Ministrul german a sugerat, totodată, că ușa UE va rămâne mereu deschisă pentru ca Marea Britanie să se întoarcă. 
Referindu-se la melodia formației Beatles, "Hello, Goodbye", Maas a spus că ambele părți au rezolvat acest "la revedere". 
"Dar, dacă acest rămas bun ar deveni vreodată mai puțin final decât pare a fi acum, fiți siguri că vom avea întotdeauna un loc pentru voi la masa noastră de la Bruxelles și în inimile noastre", a adăugat el. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.58 secunde