Marea Britanie va acorda Ucrainei un ajutor militar suplimentar de un miliard de lire sterline

226
Marea Britanie va acorda Ucrainei un ajutor militar suplimentar de un miliard de lire sterline - mareabritanieajutorr-1656596886.jpg

Articole de la același autor

Guvernul britanic a anunţat, în cursul summitului NATO de la Madrid, că va debloca un miliard de lire sterline (1,16 miliarde de euro) pentru ajutor suplimentar acordat Ucrainei, ca răspuns la invazia rusă şi care va include sisteme de apărare antiaeriană şi drone.


Aceste noi fonduri vor creşte ajutorul militar britanic pentru Kiev la 2,3 miliarde de lire sterline, a precizat Downing Street, într-un comunicat, calificând această creştere importantă drept o nouă fază a sprijinului occidental care urmează să permită armatei ucrainene să lanseze contraofensive.


„În timp ce Putin nu reuşeşte să realizeze câştigurile pe care le plănuise şi la care sperase, inutilitatea acestui război devenind evidentă pentru toţi, atacurile sale împotriva poporului ucrainean sunt din ce în ce mai barbare”, a declarat premierul britanic Boris Johnson, potrivit comunicatului.


„Armele, echipamentele şi pregătirea furnizate de Marea Britanie transformă apărarea Ucrainei împotriva acestui atac. Şi vom continua să sprijinim cu fermitate poporul ucrainean pentru a ne asigura că Putin eşuează în Ucraina”, a adăugat el.

În detaliu, ajutorul suplimentar oferit include ''sisteme sofisticate de apărare antiaeriană, dispozitive aeriene fără pilot, echipamente electronice inovatoare şi mii de echipamente vitale pentru soldaţii ucraineni'', a precizat guvernul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.356 secunde