Marea reformă climatică a preşedintelui Joe Biden revine în dezbatere în Senat

73
Marea reformă climatică a preşedintelui Joe Biden revine în dezbatere în Senat - bidenreforma-1659878741.jpg

Articole de la același autor

Proiectul de lege de 430 de miliarde de dolari destinat măsurilor vizând schimbarea climatică, asistenţa medicală şi fiscalitatea pe care Senatul american a început să-l dezbată sâmbătă seara ar putea constitui o victorie majoră pentru democraţi şi ar putea contribui la reducerea emisiilor de carbon aflate la originea schimbărilor climatice, comentează Reuters într-o amplă analiză.


Democraţii speră că proiectul de lege, pe care ei vor să-l facă să treacă în Senat în pofida opoziţiei unite a republicanilor, le va creşte şansele în alegerile de la jumătatea mandatului din 8 noiembrie, când se aşteaptă ca republicanii să recâştige majoritatea în cel puţin una din camerele Congresului.


Pachetul, numit „Inflation Reduction Act”, este o versiune considerabil redusă a unui proiect de lege anterior susţinut de preşedintele democrat Joe Biden, care a fost blocat de democraţii din Senat, Joe Manchin şi Kyrsten Sinema, din cauza costului său prea ridicat.


„Aceasta vrea poporul american”, a declarat jurnaliştilor şeful majorităţii din Senat, Chuck Schumer.

„Acordăm prioritate clasei medii, familiilor care lucrează, celor care luptă pentru a ajunge în clasa medie, în locul a ceea ce fac republicanii: acordă prioritate celor care sunt foarte sus”.


Dacă Senatul adoptă proiectul de lege, ceea ce va necesita probabil un vot decisiv din partea vicepreşedintei Kamala Harris, el îl va trimite Camerei Reprezentanţilor, controlată de democraţi, care are intenţia să-l examineze vineri, după care Biden va putea să-l promulge.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4891 secunde