Margaret Thatcher se gândea să revendice dreptul britanicilor asupra "munților de unt"

260
Margaret Thatcher se gândea să revendice dreptul britanicilor asupra

Articole recomandate

Fostul premier britanic Margaret Thatcher pusese ochii pe "muntele de unt" și alte stocuri de alimente din Europa ca alternativă la proviziile de urgență ale Marii Britanii, relevă documente oficiale făcute publice de Arhivele Naționale, citate de Press Association.
Potrivit acestor documente, la scurt timp după alegerea sa ca premier, în 1979, Thatcher a fost avertizată de ministrul de atunci al Agriculturii, Peter Walker, că guvernul laburist anterior a subțiat stocurile destinate situațiilor de urgență, cum ar fi războiul sau catastrofele naturale, "și din păcate nu le-a umplut la loc", iar costul refacerii acestor provizii s-ar ridica la 14 milioane de lire. 


Margaret Thatcher a apreciat atunci că o soluție mai eficientă din punct de vedere al costurilor ar fi recurgerea la faimoasele stocuri de alimente ale Comunității Economice Europene, acumulate în cadrul Politicii Agricole Comune pentru a susține prețurile.
"Înțeleg că în Europa există munți de unt, surplusuri de zahăr și stocuri de carne de vită. Ale cui sunt acestea?", a întrebat în replică Thatcher. "Cum cea mai mare parte a finanțării lor vine de la noi, nu ne putem revendica dreptul asupra unei părți din ele, fără să fim nevoiți să plătim? Alternativ, existența acestei surse de rezerve nu reduce necesitatea să ne facem propriile depozite?", i-a scris premierul ministrului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0665 secunde