Marine Le Pen, acuzată de plagiat!

241
1
Marine Le Pen, acuzată de plagiat! - marinelepen-1493726413.jpg

Articole recomandate

Marine Le Pen, candidata extremei drepte în al doilea tur al alegerilor prezidențiale în Franța, a plagiat la 1 mai cel puțin patru pasaje dintr-un discurs pronunțat la mijlocul lunii aprilie de către François Fillon, candidatul dreptei eliminat din cursă după primul tur de scrutin, informează AFP și BFMTV.

În 15 aprilie, Fillon lăuda în discursul său rostit la Puy-en-Velay (centru-est) geografia Franței și, în special, "frontierele sale terestre: în primul rând Pirineii, care angajează Franța în acest imens ansamblu pe care îl reprezintă lumea hispanică și latină. Există frontiera Alpilor, spre sora noastră Italia și, dincolo de ea, Europa Centrală, balcanică și orientală".

15 zile mai târziu, în cadrul unui miting la Villepinte (Seine-Saint-Denis), Marine Le Pen, care încearcă să seducă electoratul conservator, a pronunțat aceleași fraze, aproape cuvânt cu cuvânt, lăudând la rândul său "frontierele terestre: Pirineii, care angajează Franța în acest imens ansamblu pe care îl reprezintă lumea hispanică și latină. Alpii noștri, care ne deschid spre sora noastră Italia și, dincolo de ea, Europa Centrală, balcanică, orientală".

Cu aceleași fraze la un interval de două săptămâni distanță, François Fillon și Marine Le Pen au salutat vigoarea limbii franceze: "Dacă se învață limba noastră, uneori cu costuri mari, în Argentina sau în Polonia, există liste de așteptare pentru a se înscrie în Alianța franceză din Shanghai, Tokyo și Ciudad de Mexico sau chiar la școala franceză din Rabat sau la Roma, dacă Parisul este prima destinație turistică mondială, este pentru că Franța este altceva și mai mult decât o putere industrială, agricolă sau militară". 

Comentează știrea

Eu
3 mai 2017
...

Marie le penn prin acest discurs incearca sa atraga alaturi de ea pe republicani in competitia ptr. presidintia frantei. de aceea are/a adoptat acest discurs papagaliceste.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5027 secunde