Marine Le Pen, audiată pe 24 mai în privinţa relaţiilor sale cu Rusia

142
Marine Le Pen, audiată pe 24 mai în privinţa relaţiilor sale cu Rusia - 1-1684309340.jpg
Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, urmează să fie audiată, pe 24 mai, de o comisie de anchetă a parlamentului Franţei cu privire la relaţiile sale cu Rusia şi un împrumut contractat în 2014, notează agenţia AFP.

Candidata Adunării Naţionale (RN) la ultimele trei alegeri prezidenţiale va fi audiată de comisia de anchetă privind ingerinţele străine la ora 14.00 (12.00 GMT), potrivit unui comunicat al parlamentului francez.

„Am spus de la început că Marine Le Pen va fi la dispoziţia comisiei de anchetă, nu ne-am răzgândit”, a declarat deputatul RN Jean-Philippe Tanguy, preşedinte al comisiei de anchetă.

El a explicat că va delega, însă, preşedinţia comisiei pe durata acestei audieri, probabil deputatului Laurent Esquenet-Goxes (Mişcarea Democrată, centru), unul dintre vicepreşedinţii comisiei.

„Niciun fapt nou scos la iveală de audierile anterioare nu justifică această audiere”, solicitat de majoritatea macronistă, a estimat, totuşi, deputatul RN.

Pe 4 mai, Jean-Luc Schaffhauser, fost europarlamentar FN (devenit RN), a explicat că a fost însărcinat de Marine Le Pen cu negocieri pentru ca partidul să încheie un împrumut în 2014 cu bănci ruseşti, dar fără „contrapartidă sau presiune politică”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6486 secunde