Marine Le Pen: Bashar al-Assad este o soluție mai bună pentru Siria decât Statul Islamic

112
Marine Le Pen: Bashar al-Assad este o soluție mai bună pentru Siria decât Statul Islamic - marinelepen-1487611113.jpg

Articole recomandate

Liderul formațiunii franceze de extremă dreapta Frontul Național, Marine Le Pen, a declarat luni că rămânerea la putere a președintele sirian Bashar al-Assad este o soluție mai bună decât preluarea controlului de către Statul Islamic, transmite Agerpres.ro.



Aflată în vizită în Liban, candidata la președinția Franței a spus despre actualul lider de la Damasc că, în comparație cu gruparea jihadistă, reprezintă 'răul cel mai mic'.

"Dacă ne ghidăm după principiul de a alege răul cel mai mic, un principiu realist, mi se pare că Bashar al-Assad este azi, în mod evident, o soluție mai liniștitoare pentru Franța decât Statul Islamic, în cazul în care gruparea ar veni la putere în Siria, așa cum a făcut-o parțial în Libia, după dispariția lui Gaddafi", a declarat Marine Le Pen în cadrul unei conferințe de presă, la Beirut, potrivit postului Europe1.

La finalul întâlnirii cu premierul libanez Saad Hariri, Le Pen a spus că a discutat cu acesta despre viziunea ei asupra unei posibile soluții pentru conflictul din Siria. 



"I-am redat premierului analiza mea, cea pe care am exprimat-o încă de la începutul crizei siriene, în sensul că mi se pare că, la cum stau lucrurile, nu există o soluție viabilă și plauzibilă în afara alegerii între Bashar al-Assad, pe de o parte, și Statul Islamic, de cealaltă parte", a afirmat lidera Frontului Național.

Europe1 notează că poziția candidatei cotate cu cele mai mari șanse de a ajunge în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța contrazice poziția oficială a țării sale, regimul de la Paris considerând că al-Assad este vinovat de crime de război.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0586 secunde