Marius Budăi, despre primele plăți ale pensiilor majorate! Poștașul vine începând de mâine

289
Marius Budăi, despre primele plăți ale pensiilor majorate! Poștașul vine începând de mâine - budai-1672668599.jpg

Articole de la același autor

Marius Budăi, ministrul Muncii a vorbit,despre stadiul procesului de recalculare a pensiilor și despre primele plăți ale pensiilor majorate începând cu această lună, potrivit Realitatea


„Trebuie să avem până la finalul primului trimestru pe această reformă cu Comisia Europeană evaluată legea. Suntem în strânsă legătură cu comisia, avem mai multe reforme de îndeplinit”, a spus ministrul Muncii, la Realitatea PLUS.

Întrebat când vor avea oamenii pensii recalculate, Marius Budăi a răspuns: „Niciodată nu lucrez pe estimări vorbind de oameni. Eu vorbesc pe certitudini. Suntem în perioada de recalculare. Trebuie să avem o analiză foarte clară a inechităților de sistem, avem nevoie de un impact bugetar”.

Referitor la decalarea pensiilor, ministrul a spus: „Nu vorbim de întârziere. Din 2018, de când s-a schimbat calendarul de plată în datele de 1 și 15 ale lunii, în fiecare an explicăm același lucru: s-au făcut primele operațiuni, mâine vom face primele plăți către Poșta Română astfel încât chiar de mâine să fie virate pensiile către seniorii României”.

Vorbind despre voucherele sociale, acesta a spus că prima tranșă va fi dată în luna februarie și apoi la fiecare2 luni. Măsura va fi în vigoare pe tot parcursul anului 2023.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4493 secunde