Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, s-a întâlnit la Moscova cu premierul rus Dmitri Medvedev

502
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, s-a întâlnit la Moscova cu premierul rus Dmitri Medvedev - 259852medvedevzuckeberg-1349104654.jpg
Fondatorul și președintele-director general al Facebook, Mark Zuckerberg, s-a întâlnit luni, la Moscova, cu premierul rus Dmitri Medvdev, iubitor al noilor tehnologii, pentru a discuta despre perspectivele companiei în Rusia, unde piața este monopolizată de societăți locale, relatează AFP.

Cei doi s-au întâlnit la Gorki, la reședința premierului dintr-o suburbie a Moscovei, ocazie cu care Mark Zuckerberg, îmbrăcat la costum și cu cravată, i-a oferit lui Medvedev un tricou cu adresa propriei sale pagini de Facebook.

Premierului rus îi place să-și afișeze simpatia pentru noile tehnologii și vrea să se prezinte ca unul din principalii promotori ai diversificării Rusiei spre o economie mai inovatoare.

Medvedev poate fi des văzut cu un iPad în timpul ședințelor de guvern. Contul său pe Twitter este urmărit de 1,5 milioane de utilizatori. El mai deține conturi pe Facebook și Vkontakte, precum și un blog pe Live Journal.

Premierul a precizat în cadrul conversației cu Zuckerberg, a cărei transcriere se află pe site-ul guvernului, că Facebook are 10 milioane de utilizatori în Rusia, dar a subliniat că țara sa are propriile rețele sociale, Vkontakte și Odnoklassniki.

Zuckerberg, care se află la prima sa vizită în Rusia, a salutat la rândul său abilitățile rușilor în materie de programare.

El a explicat că a venit în Rusia deoarece această țară are 'formidabili programatori de aplicații de rețele sociale, minunați programatori și nu doar ai Facebook', conform declarațiilor traduse în rusă.

Creatorul Facebook a explicat că o 'platformă globală' este în curs de realizare și că și-ar dori să întâlnească reprezentanți ai companiilor ruse care elaborează produse și aplicații ce pot fi folosite pe această platformă.

"Voi încerca să îi inspir pentru a crea noi produse, aplicații, care sunt sigur că vor plăcea utilizatorilor ruși", a spus el.

În contextul în care acest sector al internetului este în plin avânt în Rusia, piața este monopolizată de companii și aplicații locale.

Rețeaua socială Vkontakte, fondată de Pavel Durov, supranumit 'Zuckerberg al Rusiei', devansează fără probleme Facebook.

Duminică, tânărul președinte director general de 28 de ani al Facebook a vizitat capitala rusă, fotografiindu-se ca un simplu turist în Piața Roșie și în fața unui McDonald's.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.159 secunde