MASACRU! 22 de oameni uciși cu o armă fabricată în România

321
MASACRU! 22 de oameni uciși cu o armă fabricată în România - ebevm1duwaawqms116021100-1566996425.jpg

Articole recomandate

Anchetatorii americani au dezvăluit că arma folosită în atacul din 4 august, soldat cu 22 de morți, era fabricată în România, potrivit stirileprotv.ro.


Pușca de asalt folosită în masacrul din El Paso, în care un tânăr a deschis focul într-un mall ucigând 22 de oameni și rănind 26, este de fabricație românească, scrie Texas Tribune citând surse din anchetă. Atacatorul, în vârstă de 21 de ani, a precizat și el, chiar înaintea masacrului, că este vorba de o pușcă WASR-10 pentru care a cumpărat muniție rusească.

Seria WASR de puști de asalt este produsă în cooperare de Fabrica de Arme Cugir și Century International Arms din SUA, fiind bazată pe pistolul-mitralieră, calibrul 7,62 mm, model 1963, varianta românească a celebrul Kalașnikov rusesc (AK-47).

Documentele oficiale de pe site-ul tratatului privind comerțul cu arme arată că numai în 2018 țara noastră a exportat în SUA 9.267 de puști de asalt, dintre care 9.222 pentru utilitzare civilă.

Americanii sunt fanii armelor românești, spune un expert consultat de Texas Tribune, datorită prețului accesibil. În Statele Unite, astfel de arme sunt extrem de populare, dat fiind că se pot cumpăra chiar și cu mai puțin de 500 de dolari. Singura condiție este ca doritorii să precizeze că le achiziționează în "scopuri sportive".

Poliția din El Paso a precizat că arma fusese cumpărată legal, cel mai probabil printr-o comandă făcută online și ridicată dintr-un magazin de arme din Texas.

Armele de asalt sunt interzise doar în 6 state americane și în Districtul Columbia.

Atacatorul de la El Paso, un bărbat alb de 21 de ani care s-a predat după masacru, riscă pedeapsa capitală. Autoritățile federale au anunțat că doresc să ceară pedeapsa cu moartea împotriva acestui bărbat, suspectat că a fost motivat de ură față de hispanic. El ar fi redactat și un manifest anti-hispanic înainte de comiterea masacrului. Cazul este tratat drept unul de "terorism intern", a anunțat justiția federală americană.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2815 secunde