MASACRU DE PROPORȚII. ISIS a ucis 163 de persoane care încercau să fugă din oraș

147
MASACRU DE PROPORȚII. ISIS a ucis 163 de persoane care încercau să fugă din oraș - zeidraadalhusseinjpgsizecustomcr-1496744347.jpg
Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad al Hussein, a acuzat gruparea teroristă Statul Islamic că a ucis 163 de persoane pentru a le împiedica să fugă din vestul orașului Mosul (nordul Irakului), pe ale cărui străzi erau, luni, abandonate zeci de cadavre, potrivit EFE.


"Ieri (luni — n.r.), angajații mei m-au informat că pe străzile din cartierul al-Shira, din vestul Mosul, se mai găseau cadavre de bărbați, femei și copii irakieni asasinați, după ce 163 de persoane au fost asasinate de Daesh (acronimul arab al SI — n.r.) pentru a le împiedica să fugă", a declarat Zeid Ra'ad al Hussein, potrivit Agerpres.


Personalul Biroului ONU pentru Drepturile Omului l-a informat totodată pe Zeid Ra'ad al Hussein că, după atacul jihadiștilor, comis în ziua de 1 iunie, mulți oameni sunt dați dispăruți.


"Terorismul trebuie eradicat, însă într-un mod inteligent, respectându-se totodată drepturile omului pentru toți. Amintiți-vă că pentru fiecare cetățean umilit, maltratat sau torturat, nu doar un singur om se simte înjosit de autorități, ci întreaga sa familie", a declarat Zeid Ra'ad al Hussein la începerea celei de-a 35-a sesiuni a Consiliului ONU al Drepturilor Omului, care se desfășoară la Geneva.


Pagina a fost generata in 0.2033 secunde