Masca redevine obligatorie în toate spațiile publice deschise

597
Masca redevine obligatorie în toate spațiile publice deschise - masca-1633529517.jpg
Purtarea măștii de protecție devine obligatorie de joi și pe stradă, nu numai în spațiile închise. Anunțul a fost făcut de ministerele Sănătății și Afacerilor Interne.


Cseke Attila, ministrul Sănătății, și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

În acest moment, incidența la nivel național este aproape 6, în timp ce în 5 județe, înclusiv Bucureștiul, rata de infectare a depășit deja 6 la mia de locuitori.


Potrivit Realitatea.net, masca de protecție devine obligatorie de joi în toate spațiile, închise sau deschise, cel puțin în București și în toate localitățile din județele Cluj, Dolj, Iași și Timiș, potrivit situației COVID-19 din ultimele 24 de ore. În zilele următoare se așteaptă ca restul județelor să depășească, rând pe rând, incidența de 6 la mia de locuitori, așa că masca va fi obligatorie pe tot teritoriul României.


Imagine


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.479 secunde