Măsuri extreme. Rusia vrea să majoreze vârsta de pensionare

221
Măsuri extreme. Rusia vrea să majoreze vârsta  de pensionare - rusiavreasamajorezevarstadepensi-1464611123.jpg

Articole recomandate

"Nu este inevitabil ca Rusia să majoreze vârsta de pensionare, dar alternativele sunt dificile", a avertizat Andrei Belousov, consilierul pe probleme economice al președintelui Vladimir Putin, transmite Agerpres.

Chiar dacă deficitul sistemului de pensii din Rusia este în creștere, majo-rarea vârstei de pensionare nu este singura opțiune, deși sporirea contri-buțiilor sociale ar fi destul de dificilă, a explicat Belousov.

Acesta a adăugat că în prezent deficitul fondului de pensii se ridică la aproximativ 2.000 miliarde de ruble (30,4 miliarde de dolari), tendința este de creștere și de aceea trebuie adoptate măsuri.

Există un consens în rândul oficialilor de la Moscova că nu este posibil ca Rusia să înregistreze o creștere economică de peste 1-2% în viitorul apropiat cu actualul său model economic, a apreciat Belousov.

Autoritățile ruse au cerut prudență în abordarea discuțiilor privind majorarea vârstei de pensionare, deoarece este un subiect politic sensibil, dar cei care sprijină o astfel de măsură au argumentat că este una esențială, deoarece forța de muncă a țării este în scădere. În Rusia, femeile se pensionează acum la 55 de ani și bărbații la 60 de ani.

Anul trecut, economia rusă s-a contractat cu 3,7% și anul acesta ar urma să înregistreze un declin de aproximativ 1%. PIB-ul Rusiei a fost afectat de scăderea prețului la petrol și de sancțiunile impuse de Occident pentru rolul Moscovei în criza din Ucraina.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5124 secunde