Măsuri pentru combaterea amenințărilor maritime

91
Măsuri pentru combaterea amenințărilor maritime - masuripentrucombatereaamenintari-1657112042.jpg

Articole de la același autor

Codul de conduită revizuit privind reprimarea pirateriei, a jafurilor armate împotriva navelor și a activităților maritime ilicite în vestul Oceanului Indian și în zona Golfului Aden este cunoscut sub numele Amendamentul Jeddah.

Recent, în cadrul reuniuni la nivel înalt din la Dubai, statele semnatare au convenit asupra unei noi serii de măsuri pentru combaterea amenințărilor la adresa securității maritime.
 

Participanții au subliniat faptul că amenințările maritime au evoluat și s-au extins dincolo de piraterie la alte provocări, cu efect negativ asupra economiilor statelor semnatare.
 

În cadrul reuniunii au fost adoptate patru rezoluții care includ:

- măsuri pentru dezvoltarea unei rețele regionale de schimb de informații;

- consolidarea relațiilor partenerilor internaționali prin forumul Prietenii DCoC; - măsuri de stimulare a Fondului fiduciar DCoC;

- dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu organizații și coaliții internaționale cu o viziune comună de îmbunătățire a securității maritime în regiune. 
„Răspunsul la toate aceste provocări și promovarea securității maritime nu poate fi realizat de o singură țară sau organizație. Eforturile trebuie să fie colective și multinaționale”, a declarat ambasadorul Uniunii Europene în Emiratele Arabe Unite, Andrea Matteo Fontana.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2676 secunde