Măsuri stricte de securitate la Tokyo, în vederea funeraliilor lui Shinzo Abe

83
Măsuri stricte de securitate la Tokyo, în vederea funeraliilor lui Shinzo Abe - masuri-1664197962.jpg

Articole recomandate

Autorităţile japoneze au impus măsuri stricte de securitate în capitala Tokyo, în vederea funeraliilor de stat care au loc, marţi, pentru fostul premier Shinzo Abe şi la care sunt aşteptaţi numeroşi demnitari străini, relatează agenţia niponă de presă Kyodo, consultată de Agerpres.

Pentru publicul general sunt amenajate două standuri pentru depunerea de flori, într-un parc în apropiere de sala Nippon Budokan, unde are loc evenimentul principal. Toţi cei care vor să depună flori vor trebui să treacă mai întâi printr-un filtru de securitate incluzând controlul bagajelor, iar accesul pe străzile din jur va fi restricţionat, a precizat guvernul. Mai mult, nu va fi deschisă la faţa locului o carte de condoleanţe şi nu va fi permis accesul cu alte articole în afară de flori, ca de exemplu băuturi sau jucării de pluş, au mai indicat autorităţile japoneze.
 

Funeraliile, care încep, marţi, la ora locală 14.00, sunt finanţate de stat, costul lor fiind estimat la circa 11,6 milioane de dolari.

Departamentul poliţiei metropolitane va impune măsuri de securitate de top, echivalente celor adoptate în timpul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de anul trecut şi la urcarea pe tronul Crizantemei a împăratului Naruhito, în 2019.

Între aceste măsuri, se numără desfăşurarea de agenţi de poliţie pe străzi, ridicarea nivelului de alertă la gara centrală Tokyo Station şi în alte locuri unde se adună de regulă un număr mare de oameni, precum şi colectarea de informaţii pentru a preveni un eventual atac terorist de tip „lup singuratic”.

Numărul agenţilor de poliţie mobilizaţi va fi mai mare decât cel de 18.000 prezenţi în mai în timpul reuniunii „Quad” de la Tokyo, la care au luat parte liderii Japoniei, SUA, Australiei şi Indiei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3876 secunde