Maternitățile din Constanța și Cernavodă vor fi modernizate cu banii colectați de UNICEF

765
Condiții mai bune pentru copiii care se nasc în maternitățile din România - acesta este obiectivul final al Galei UNICEF organizate, sâmbătă, de Televiziunea Română și UNICEF România și transmisă în direct pe TVR 1. Evenimentul a fost prezentat de Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România, și Cristian Țopescu, în calitate de coprezentator.

De această dată, telespectatorii au văzut o altă imagine a Andreei Marin Bănică - aceea de mamă. Elegantă ca întotdeauna, cu zâmbetul pe buze și vizibil implicată în subiect, vedeta a vorbit despre avantajele alăptării, despre drepturile copiilor, despre condițiile din maternitățile din România.
Pe parcursul emisiunii, telefoanele au sunat în permanență. Românii au arătat că pot solidariza pentru o cauză nobilă. Foarte mulți dintre cei care au sunat au fost oameni simpli, care au ținut neapărat să contribuie, chiar și cu o sumă mică de bani la campanie. Vedetele au fost cele care au răspuns apelurilor telespectatorilor. Invitat de onoare a fost ambasadorul internațional al UNICEF, artista Nana Mouskouri. Printre cei ce au răspuns românilor care au dorit facă donații pentru Campania UNICEF "Spital Prieten al Copilului" s-au aflat președintele Traian Băsescu și premierul Călin Popescu Tăriceanu, alături de soție.
Din contabilizarea apelurilor în valoare de doi și zece euro, sâmbătă, în timpul celor patru ore de emisie, a fost strânsă suma de 250.000 de euro. Organizatorii ne-au declarat că suma este mult mai mare având în vedere faptul că donațiile făcute prin intermediul "telefonului telespectatorului" nu fuseseră contabilizate. De altfel, liniile rămân deschise până pe 10 iunie.

Maternitatea din Medgidia, exemplu pozitiv
Pe parcursul galei, au fost prezentate mai multe exemple pozitive, maternități modernizate, incluse deja în proiectul UNICEF "Spitalul Prieten al Copilului". La capitolul "așa da" a fost prezentată și Maternitatea din cadrul Spitalului Municipal Medgidia, care a devenit cunoscută în ultimii ani. Bucureștencele au auzit de condițiile din maternitate, dar și de profesionalismul cadrelor medicale. Așa se face că există cazuri în care viitoarele mămici preferă să străbată 200 de kilometri, până la Medgidia, pentru a naște acolo.
Cu banii strânși, UNICEF a propus transformarea a 33 de maternități în spitale prieten al copilului. Pe listă se află și două unități din județul nostru. Este vorba despre Spitalul Orășenesc Cernavodă și Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Andreea Marin Bănică: "Suntem o țară care nu mai are voie să fie una a extremelor"
"Trebuie să punem mâna și să ne apucăm de treabă pentru a schimba ceva în societatea din România" – cam așa a sunat mesajul Ambasadorului Bunăvoinței pentru UNICEF România, Andreea Marin Bănică. Făcând referire la maternitățile din țara noastră, Andreea Marin Bănică a declarat pentru "Cuget Liber": "Există exemple foarte bune, exemple de urmat și exemple în egală măsură în cealaltă extremă. Cred că suntem o țară care nu mai are voie să fie una a extremelor. Cred că e cazul să ne găsim echilibrul. Nu e momentul să aducem critici cuiva, ci să fim constructivi, să punem mâna și să ne apucăm de treabă. Nu trebuie să așteptăm sprijin din afară. Cred că suntem destul de maturizați după revoluție, a trecut destulă vreme", a spus Ambasadorul Bunăvoinței pentru UNICEF România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3309 secunde