Europa, sub amenințarea coronavirusului

Media: Epidemia ar putea provoca 100.000 de decese în Regatul Unit

182
Media: Epidemia ar putea provoca 100.000 de decese în Regatul Unit - media-1583792821.jpg

Articole recomandate

Guvernul britanic lucrează cu estimarea potrivit căreia noul coronavirus ar putea provoca moartea a circa 100.000 de persoane în Regatul Unit, a informat, duminică, publicația The Sunday Times, citând surse oficiale care se ocupă de planificarea măsurilor împotriva epidemiei, relatează agenția EFE, consultată de Agerpres. 


Este o cifră mai mică decât cea avansată inițial, de 500.000 de morți, care corespundea celui mai grav scenariu conceput de autoritățile britanice, în care 80% din populație ar fi contractat virusul, dar mai mare decât media de 17.000 de decese înregistrate anual din cauza gripei sezoniere, în ultimii cinci ani. 
"Estimarea centrală a numărului de morți este în jurul cifrei de 100.000. Toți s-au concentrat pe cel mai grav scenariu, dar această estimare este ceea ce așteaptă experții să se întâmple cu adevărat", a declarat cotidianului britanic un funcționar al executivului. 
Un membru al cabinetului condus de premierul Boris Johnson a confirmat pentru The Times că specialiștii consideră "practic corectă" această estimare. 


Președintele Colegiului Regal al Medicilor, Martin Marshall, a avertizat, la rândul său, că, în opinia sa, această proiecție reflectă unul dintre cele mai grave scenarii posibile. 


"Este foarte greu de stabilit. Știm că aproximativ 17.000 de oameni mor în fiecare an de gripă, așa că ne dăm seama că acest tip de virus poate fi chiar mai grav. 100.000 este probabil unul dintre cele mai rele scenarii, sau așa sper", a declarat Marshall, într-un interviu acordat postului Sky News. 


Ministerul Locuințelor a trimis autorităților locale un ghid de acțiune în care detaliază numărul de morți pentru care ar trebui să se pregătească. Deși suma tuturor acestor estimări nu a fost divulgată, un al doilea funcționar a dat asigurări cotidianului britanic că totalul "se învârte în jurul unui număr de 100.000 de morți". 


Guvernul a anunțat, duminica aceasta, că redactează un proiect de lege de urgență pentru a face față epidemiei. Proiectul stipulează să li se permită cetățenilor să renunțe temporar la locurile lor de muncă pentru a se dedica voluntariatului în sistemul sanitar, între alte măsuri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3768 secunde