Germania

Medic condamnat la închisoare, pentru că a eliberat scutiri de la purtarea măștii în timpul pandemiei

358
Medic condamnat la închisoare, pentru că a eliberat scutiri de la purtarea măștii în timpul pandemiei - dopcphotoshootaug13thyoungsister-1672832923.jpg

Articole recomandate

Un medic german a fost condamnat la doi ani și nouă luni de închisoare pentru că a eliberat ilegal scutiri de la purtarea măștilor pentru mai mult de 4.000 de persoane în timpul pandemiei de coronavirus, potrivit ABC News.


Un tribunal regional din orașul Weinheim, situat în sud-vestul țării, a confirmat marți că medicul a fost condamnat pentru "emiterea de certificate de sănătate incorecte" pentru persoane din întreaga Germanie, pe majoritatea cărora nu le-a întâlnit sau examinat niciodată, scrie stiripesurse.ro


Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, ea a primit o interdicție de muncă de trei ani și a fost obligată să plătească 28.000 de euro (29.550 de dolari), suma pe care a primit-o pentru eliberarea certificatelor medicale. Asistentul ei de birou a fost amendat cu 2.700 de euro.

"Procesul amintește mai mult de o vânzare de certificate decât de o procedură medicală", a declarat instanța într-un comunicat. Aceasta a precizat că nu i s-a reproșat că a furnizat certificate pacienților săi existenți.

În timpul procesului, inculpata a susținut că purtarea măștilor este dăunătoare pentru sănătatea oamenilor.

Avocatul medicului intenționează să facă apel la verdict, a relatat postul public de televiziune SWR.

Zeci de susținători s-au adunat în fața tribunalului din Weinheim, la nord de Heidelberg, pentru a protesta față de verdict și față de restricțiile impuse de Germania în caz de pandemie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2985 secunde