În această săptămână,

Medicamentele de import vor reapărea în farmacii

206
În curând, medicamentele de import vor apărea din nou pe rafturile farmaciilor. Este posibil ca prețurile să fie mai mari, pentru că vor fi calculate la un curs euro de 4 lei. Ministrul Sănătății a dat asigurări, săptămâna trecută, că îi va determina pe furnizori să aducă cele mai ieftine produse de pe piața europeană.
Livrările de medicamente de import către spitale și farmacii au fost oprite imediat cu începerea acestui an.
Distribuitorii de medicamente erau nemulțumiți că au ajuns să cumpere produsele în euro, la un curs de 4 lei și 30 de bani, și să le deconteze la stat cu doar 3 lei și 60 de bani.
La Constanța, cel mai mult de suferit au avut bolnavii cronici, pentru că stocurile de medicamente pentru diabet și afecțiunile cardiovasculare s-au epuizat. Vasile Rizea, președintele Colegiului Farmaciștilor Constanța, ne-a declarat că farmaciștii au înlocuit, când a fost posibil, medicamentele de import cu produse din România, sinonime celor de de pe rețetă. Unele medicamente nu au un corespondent în rândul celor produse în România.
Președintele Colegiului Farmaciștilor Constanța spune că este posibil ca medicamentele să reapară pe rafturile farmaciilor într-o săptămână.
Urmează o serie de operațiuni care nu vor putea fi realizate într-un timp scurt. Casa Națională de Asigurări de Sănătate trebuie să afișeze pe site lista cu noile prețuri, iar farmaciile să-și actualizeze prețurile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 5.0791 secunde