Memoriile postume ale lui Aleksei Navalnîi vor fi publicate în octombrie

199
Memoriile postume ale lui Aleksei Navalnîi vor fi publicate în octombrie - 1-1712909792.jpg

Articole de la același autor

Memoriile postume ale principalului opozant al lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, o mărturie a „angajamentului său neclintit în lupta împotriva dictaturii”, potrivit văduvei sale, vor fi publicate pe 22 octombrie, a anunţat editorul american Knopf, potrivit agenţiei AFP.

„Această carte este o mărturie nu numai despre viaţa lui Aleksei, ci şi despre angajamentul său neclintit în lupta împotriva dictaturii, o luptă pentru care a dat totul, inclusiv propria viaţă”, a spus Iulia Navalnaia în comunicatul transmis de Knopf, referindu-se la carte, despre care editorul a precizat că va avea şi o ediţie în limba rusă.

Iulia Navalnaia, care trăieşte în exil în străinătate şi a promis că va continua lupta soţului ei, precizează că volumul, intitulat „Patriot” în engleză, va fi lansat în 11 limbi, inclusiv în rusă.

Conform Knopf, Navalnîi a început să scrie cartea la scurt timp după otrăvirea severă pe care a suferit-o în 2020, pentru care a acuzat Kremlinul, dar memoriile conţin şi corespondenţe inedite din închisoare.

„Nu este deloc modul în care mi-am imaginat că Aleksei îşi va scrie biografia. Am crezut că vom avea 80 de ani, iar el va sta în faţa calculatorului, lângă fereastra deschisă, şi va scrie. Iar eu m-aş fi plâns că pierde vremea în timp ce copiii urmau să vină în scurt timp la noi”, a transmis Navalnaia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3305 secunde